кадър Нова телевизия/архив Четирима души ще бъдат изправени пред съда за

...
кадър Нова телевизия/архив Четирима души ще бъдат изправени пред съда за
Коментари Харесай

Служител на НСО и още трима са обвинени за убийството на Станка Марангозова

кадър Нова телевизия/архив 

Четирима души ще бъдат изправени пред съда за умишленото ликвидиране на Станка Марангозова през 2019 година. Това събощи Военно-окръжна прокуратура – София, представена от dariknews.bg. Един от обвинените - Борис Иванов, е бил чиновник на НСО все още на осъществяване на закононарушението, напомнят от прокуратурата. Той и още двама са привлечени към наказателна отговорност и за присъединяване в проведена незаконна група за държане на високорискови наркотични субстанции за разпространяването им.

Освен като подстрекател и помощник в осъществяването на убийството, някогашният чиновник на НСО е притеглен към наказателна отговорност за държане на опиати и на муниции, както и за присъединяване в проведената незаконна група за разпространяване на наркотични субстанции.

" Той е наблюдавал жертвата до блок в столичния кв. „ Младост “. Спрял с мотоциклет до колата на дамата, извадил букет с изкуствени цветя и почукал на стъклото на предната лява врата. Зад букета Костов е държал револвер със заглушител. След като жертвата свалила стъклото, той създал три изстрела. На жертвата били породени три огнестрелни пострадвания на главата, които довели до гибелта й. При изстрелите от букета се откъснал цвета на една роза, която паднала на асфалта ", допълват от прокуратурата.

Другите трима обвинени по досъдебното произвеждане са предадени на съд като подбудители и помагачи в осъществяване на закононарушението. За закононарушението са били набавени револвер и мотоциклет, който при оглед на 20 май 2020 година е открит благодарение на водолази във водоем край софийското село Чепинци.

За преднамерено ликвидиране, осъществено с користна цел и със средства, рискови за живота на мнозина, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР